Menu

Dans i flere varianter

Home / Dancen / Dans i flere varianter

Dans i flere varianter

Dans er populært som aldri før. Både som idrett, men også som underholdning. Flere varianter av TV programmer både i inn og utland har dukket opp på skjermen de senere årene, og det er jo flere av de som har kommet igjen og igjen med nye sesonger og utgaver år etter år. Jeg tenker da først og fremst på TV 2 sitt «skal Vi danse», men det er også andre varianter. Og jeg har personlig et inntrykk av andre litt nye former for danser også dukker opp og blir meget populære. Dette skjer kanskje i talent konkurranser som X-faktor eller Norske talenter. Det samme gjelder også i utlandet.

Show dans

Selv om dans på TV i den formen som de presenterer den så er det et forrykende show, men det er «blodig» alvor og konkurranse for de som danser. De senere årene har vi sett dans i Norske talenter og vi har fått vinnere av den konkurransen som har danset. I flere forskjellige kategorier.  Senest i 2017 var det dansere helt i toppen i denne konkurransen. Gemini Crew kom på andre plass. Og for få år siden var det dans som stod på toppen av seierspallen i denne konkurransen.

Gemini Crew

Fra navnet ville jeg nesten tro at dette var en hel stor gruppe dansere. Men det er bare to unge danseglade jenter som står bak dette navnet. Og i 2017 klatret de altså opp som nest beste talent i talent konkurransen Norske Talenter på TV2. Begge jentene bruker sin dans for å fremme dagsaktuelle temaer som livsglede, feminisme og selvbilder for ungdommer blant andre. De begge har danset siden tidlig barnealder og de har allerede vært med på andre stor ting også med sin dans. Men denne duo gruppen har de bare hatt siden 2016 da en tidligere dansegruppe de var medlemmer av ble splittet opp og avsluttet. Her kan du se videoen fra dere audition foran Norske talenter konkurransen i 2017:

Og her kan du se finale nummeret deres fra den samme konkurransen:

To jenter som virkelig kan danse. Ikke bare er det dans, men det er også en utrolig for trim og mosjon. Her nytter det ikke å være i dårlig form dersom man skal gjennomføre et eller flere nummer av denne stilen. Kanskje flere av oss burde reise seg opp fra sofaen og komme oss ut på dansegulvet? Vi kan jo starte på stuegulvet i hvert fall for å få litt bevegelse mer enn vi har i dag!

Norske Talenter

To ganger på de fire første årene gikk dansere til topps i Norske Talenter på TV2. Andre og fjerde året gikk henholdsvis dansegruppen Quick og Daniel J. Elmrhari. Jeg synes dette viser at det er fullt mulig å ha gøy og gjøre noe positivt ut av sin dans. Det er ikke bare de gamle tradisjonsrike dansene som er populære i dag. Både om du er solodanser som Daniel eller om du er med i en gruppe som dansegruppen Quick er så kan man nå langt. Kanskje ikke like lett for alle, men uansett så tror jeg dans er sunt for veldig mange av oss!