Menu

Dans på TV

Home / Dancen / Dans på TV

Dans på TV

I min forrige artikkel her på siden nevnte jeg så vidt også TV programmet «Skal vi danse». Dette er også en konkurranse hvor dansetalenter kommer frem og langt. Men det er ikke påmelding og audition som i mange andre konkurranser, men her er det kjendiser fra all genre som blir spurt eller utfordret til å delta. De har nå «gått på lufta» i 14 sesonger og den første sesongen var tilbake i 2006. Jeg skal forsøke å gjengi litt av hva som skjer og hvordan dette fungerer. God underholdning er det i hvert fall – det forteller også seertallene som programmet har hatt helt siden oppstarten.

Skal vi danse

Programmet har altså gått på TV siden 2006 – totalt har det skapt 15 vinnere. 14 sesongvinnere og en superfinale vinner. Du teller kanskje og får ikke antallet til å stemme. Men det stemmer for første året spilte de inn en sesong om våren og en om høsten. Men fra 2007 har de kun sendt programmet hver høst.

Superfinale

Bortsett da fra Superfinalen som også ble sendt høsten 2008. Dette var en finale hvor de som hadde vunnet de forrige sesongen konkurrerte i en Superfinale. Eneste unntaket var at Tshawe Baqwa som vant sesong 3 ikke var tilgjengelig på det tidspunktet for finalen. Det ga anledning for paret som kom på annen plass den sesongen til å delta. Vinner av Superfinalen ble Mona Grundt, med partner Glenn Jørgen Sandaker. Dette er den eneste gangen de har gjort noe ekstra for vinnerne. Alle de andre sesongene har de kun kåret vinneren og den som da var med har fått beholde all æren uten å måtte forsvare den plassen igjen som året «Skal vi Danse» mester.

Vinnere

Samtlige vinnere av «Skal vi Danse» har et ansikt som er kjent i større og mindre grad i Norge fra før de fikk delta i dette programmet.        Det er mange musikere eller kjendiser som har godt med rytme i kroppen som har vunnet. Men det finnes også kjendiser som ikke har musikk eller dans i nærheten av sitt yrke. Vinnerne av de forskjellige sesongene i kronologisk rekkefølge er: Katrine Moholt, Kristian Ødegård, Tshawe Baqwa, Lene Alexandra Øien, Carsten Skjelbreid, Åsleik Engmark, Atle Pettersen, Hanne Sørvaag, Eirik Søfteland, Agnete Johnsen, Adelén, Eilev Bjerkerud og Helene Olafsen. Og i tillegg altså Mona Grundt som vinner av Superfinalen. Hun ble nummer to i sin sesong men fikk altså danse i Superfinalen da Tshawe ikke kunne stille på grunn av turne.

Vinnere

Årets sesong

Årets sesong, sesong 15, pågår i skrivende stund. Og programmet har fått masse oppmerksomhet på grunn av et stunt fra en av danserne som er med i årets sesong. Frank Løke stile nemlig opp i en «Borat»-drakt i en av sendingene. Og i ettertid har dette fått så mye omtale og publisitet at programmet garantert har fått mange flere seere neste program enn hva som er normalt. Men dette skjedde på en direktesending og er dermed ikke alltid lett å styre for TV kanalen. Frank Løke er «kastet ut» av programmet på grunn av dette stuntet. Men diskusjonen går enda mens jeg skriver dette, så jeg er usikker på hva det endelige utfallet blir. Følg med om du er interessert i dette.