Menu

Danseband

Home / Dancen / Danseband

Danseband

Dans og musikk har vi over hele verden i en eller annen form, og stilene og musikken er jo selvfølgelig forskjellig i fra sted til sted. Men musikk er det jo uansett type og omtrent alt av musikk går det jo an å danse til. Noen musikkstiler er vel det ikke akkurat så veldig vanlig med dans men det går sikkert om man legger godviljen til. Danseband er populært i mange land, når de spiller opp til dans er det mye folk på disse stedene de spiller på.

Nordre Sving

Nordre Sving

Gruppen Nordre Sving ble til i begynnelsen av 60 tallet men da under navnet The Buccaneers. Bandet holder til i Oslo, nærmere bestemt på østkanten av byen. Gruppen har fått seg mange trofaste tilhengere opp igjennom årene de har drevet på, ikke bare her i Norge men også utenfor landets grenser. I starten på 2000 tallet hadde de planer om å avslutte hele gruppen men heldigvis tok de seg bare en liten pause. Det var trykket i fra alle fansene som gjorde at de fortsatte etter pausen. Plater har det også blitt en god del av, Pollution Rock, Takk for det, Hva har du under blusen Ruth, Lasse og Mari og En slant til trikken hjem er noen av de mest kjente låtene de har kommet med.

Doodle Bugs

I fra Elverum kommer dansebandet Doodle Bugs, det ble etablert i midten av 60 tallet om ble egentlig oppløst ii 1993. Men de samles stadig enda for og spille opp til dans og spille inn plater, så de har ikke helt lagt musikken på hylla. Også dette bandet har gjort suksess også utenfor Norge, en av de stedene de har blitt utrolig populære er på Færøyene hvor de har solgt utrolig mange plater. Da de startet opp var det med Undis Lien, Åge Heltzen, Ola Meljordshagen, Ragnar Bernhus og Rune Olbergsveen. Dagens medlemmer er Arild Engemoen, Åge Heltzen, Auden Senderud, Egil Forårsveen og Geir C Berggren. Mellom 1965 og til de offisielt la opp spilte de inn 11 plater, i tiden etter 1993 har de gitt ut fire plater så langt. Kommer nok mere i fra dem etter hvert.

Sven- Ingvars

Sven- Ingvars

Det Svenske dansebandet Sven- Ingvars er en av de mest populære over der. Det ble etablert i midten av 50 tallet av de tre herrene Sven Sværd, Ingvar Karlsson og Sven E Magnusson litt senere kom Rune Bergmann og Sven O Petersson inn i gruppen. I starten var det mest pop og rock som de spilte før de endret stilen til og bli mere og mere dansemusikk. Det tok ikke mange årene før de fikk sitt store gjennombrudd, det var med melodien Te`dans mæ Karlstadrørsena som toppet listene i 11 uker. Etter den melodien kom de stadig med nye melodier som slo godt an blant publikum og populariteten økte hele tiden. Det holdt frem til i slutten av 60 tallet da de lagde en film som het Under ditt parasoll, filmen ble en fiasko ok populariteten dalte kraftig. Trenden snudd ikke før på 90 tallet da 50 og 60 talls musikken igjen ble populær i Sverige.