Menu

En glede å danse eller en gledesdans

Home / Dancen / En glede å danse eller en gledesdans

En glede å danse eller en gledesdans

Danse er det mange som gjør i mange sammenhenger. Vi ser de som danser av glede etter en spesiell hendelse. Vi har tidligere sett indianere som danser krigsdans, vi har sett de som danser regndans og mange andre rituelle danser i alle retninger. Jeg danser litt hjemme på stuegulvet om jeg er glad og fornøyd, unger danser av glede i mange sammenhenger og så har vi de som kan danse som danser offentlig med partner eller i konkurranse sammenheng. Alt utrolig mange forskjellige sammenhenger.

Avansert eller ikke

Mange danser er satt opp at det skal danses slik eller slik for at det skal stemme med den dansen. Swing danses i den takten og den formen. En frem og to til side eller noe i den retningen var det noen som sang en gang i tiden. Det skulle jo beskrive trinnene i en ferdig dans med et spesielt navn. Og slike danser med klare bestemmelser om hvordan man skal gå finne det mange av. Og med hard koreografi – at du skal bevege deg slik og slik. Dette er ikke noe for alle mennesker. Noen er ikke musikalske nok til å klare å følge musikken, noen har ikke rytmen i kroppen og treffer ikke de nødvendige «punktene» for å følge musikken. Og flere slike ting. Men det finnes dans for ikke å si danser hvor slike ting er nedprioritert. Det betyr at det finnes håp for slike som meg å kunne danse litt også med andre ord!

Line dans

Dans er en fin måte å komme seg ut og bevege seg litt på. Men dessverre så er mange danser avanserte og ikke enkelt om du også er en av de som har mer enn tre kilo for mye på kroppen. Men det finnes håp for oss også! De senere tiårene har nemlig dansen utviklet seg så mye både til å bli mer avansert, men også blitt forenklet så flere kan nyte dansegleden!

Litt historie

Line dance kom til USA først på sytti tallet og var da en country dans. Dansen havnet på norsk jord først på nitti tallet, men hadde da utviklet seg til å bli danset etter mange forskjellige musikk arter som disco, Rock and roll og swing. Dansen har blitt både underholdende og interessant for mange flere i dag enn ved ankomsten.

Litt historie

Navnet Line Dance kommer fra at man danser på linje. Enten en eller flere linjer alt ettersom hvor mange mennesker som danser sammen. Dansen er veldig enkel og kort forklart går det ut på å bevegeføttene i gjentagende sekvenser. Har du ikke danset tidligere så er Line dance absolutt et sted å starte.