Menu

Musikalsk men fikser ikke å danse

Hjem / Dancen / Musikalsk men fikser ikke å danse

Musikalsk men fikser ikke å danse

Det er dessverre ikke all forunt å kunne danse. Jeg er en av dem som føler at jeg absolutt ikke kan danse. Jeg er musikalsk – det vet jeg med sikkerhet for jeg var i hvert fall i mine yngre dager forholdsvis brukbar til å spille på forskjellige instrumenter. Men å klare å overføre denne musikaliteten fra hodet og til å utføre den med armer og bein er ikke like lett. Jeg føler meg direkte dum de gangene jeg har dristet meg ut på et dansegulv for å forsøke. Det har endt med at jeg har forlatt gulvet før den låten jeg testet mine kvaliteter på var ferdigspilt.

Hvorfor

Jeg forstår selvfølgelig at mennesker er forskjellige. Også selvfølgelig når det gjelder å danse. Det er jo som man selv kan se – noen er tynne – noen er tykke – noen er lave og noen er høye. Slik er det kanskje også i dansen men overført på en annen måte. Men i andre sammenhenger så er man nesten alltid noe i en eller annen form, men i dans er jeg i hvert fall TOTALT utenfor. Jeg føler selv at jeg absolutt ikke har kontroll.

Rytme

Rytme

Jeg lytter ofte til musikk. Gammel musikk hadde vel litt mer enkle rytmer å følge med på enn hva som er tilfelle i dag. Men det er jo rytme i musikken på bare en litt forskjellig måte i dag også. Ingen problemer med å finne den rytmen og å følge den med et bein for å holde takten eller lett plystrende eller på en eller annen måte «være med» i musikken. Men så snart jeg forsøker å bevege på kroppen for å finne rytmen der så er det nesten som om det dukker opp en form for blokkering. Hva skjer? Jeg tenker ikke på og ønsker ikke å danse som en «danseløve» som bare kaster seg ut i det uansett musikk og rytme. Men mange ganger skulle jeg ønske jeg kunne by opp en dame til dans eller akseptere en innbydelse til å gå ut på dansegulvet. De får gangene jeg har forsøkt i mitt liv har det nesten endte med katastrofer og min partner har kjapt forstått min situasjon når vedkommende har sett hvordan jeg løser dette med bevegelse på gulvet til dansemusikken. ILLE!

Sjekke damer

I dag er det muligens ikke samme stilen lenger som den gangen jeg var i tenårene. Når det var «dans på lokalet» så var det alltid en ypperlig måte å forsøke å «sjekke opp en dame» på. Alle var feststemte og stemningen var ofte meget god. Og nettopp ute på dansegulvet har det nok skjedd flere avtaler om partnerskap enn vi noen gang har tenkt over. Men jeg har aldri «fikset» det der. Jeg var alltid en av dem som ble sittende igjen ved bordet og passe på at stoler og andre ting ble borte og så videre.

Jeg skulle ønske jeg kunne finne ut hvordan jeg skulle kunne løse dette personlige problemet. Det å danse kunne jo også ha vært en god trim for en godt voksen og godt overvektig mann som meg!

Det er dessverre ikke all forunt å kunne danse. Jeg er en av dem som føler at jeg absolutt ikke kan danse. Jeg er musikalsk – det vet jeg med sikkerhet for jeg var i hvert fall i mine yngre dager forholdsvis brukbar til å spille på forskjellige instrumenter. Men å klare å overføre denne […]
Det er dessverre ikke all forunt å kunne danse. Jeg er en av dem som føler at jeg absolutt ikke kan danse. Jeg er musikalsk – det vet jeg med sikkerhet for jeg var i hvert fall i mine yngre dager forholdsvis brukbar til å spille på forskjellige instrumenter. Men å klare å overføre denne […]
Det er dessverre ikke all forunt å kunne danse. Jeg er en av dem som føler at jeg absolutt ikke kan danse. Jeg er musikalsk – det vet jeg med sikkerhet for jeg var i hvert fall i mine yngre dager forholdsvis brukbar til å spille på forskjellige instrumenter. Men å klare å overføre denne […]